White Lies
SKC, Beograd
02. decembar 2010.

03. decembar 2010.

 
 
 
  White Lies jedan od novijih bendova sa britanske scene nastupio je 02. decembra u dobro popunjenom SKC-u. Dobar uvod u njihov koncert napravio je Autopark polusatnim nastupom .

Zahvaljujući novim tehnologijama i svemoćnom You Tube-u videlo se da je publika jako pripremljena za ono što ih čeka, a naročito veliki broj pripadnica lepšeg pola koje očigledno zvučno vizuena pojava pevača i gitariste Harry McVeigh-a nije ostavila ravnodušnim. Izlazak na binu praćen odgovarajućom reakcijom publike. Koncert su otvorili sa "A Place to Hide" a vrlo brzo su odsvirali i jednu od svojih najboljih pesama "To Lose My Life". Posle ove je usledio "Bigger Than us" pesma koja je najavila novi album Ritual.



U nešto više od 60 minuta dostojno su prezentovali svoje viđenje rock zvuka koji se dosta oslanja na zaostavštinu osamdesetih. White Lies su još jedan bend koji svoju inspiraciju vuče iz osamdesetih, koje su uspešno apsolvirali bendovi kao što su Editors, Interpol, Killers, Franz Ferdinand ...
Debi album "To Lose My Life...", nekoliko efektnih singlova kao što su "Death", "To Lose My Life" i "Farewell to the Fairground" nije prošlo neprimećeno kod bitnih prestižnih magazina kao što su NME, Mojo i Q koji su ih nominovali za najbolji novi bend, a može se reći da su miljenici i MTV-a. Dakle, White Lies u veoma dobroj poziciji čekaju mirno drugu polovinu januara kada se očekuje izlazak njihovog novog albuma Ritual. Interesovanje ostrvske publike za njima ne prestaje što govori podatak da su neki koncerti u februaru sledeće godine rasprodati kao npr. u Londonu i Mančesteru. Premijerno živo izdanje White Lies u Beogradu nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Članovi benda su bili prijatno iznenađeni reakcijom prisutnih, tako da su obećali da će se uskoro vratiti, na oduševljenje, pretežno mlade publike.




tekst i fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti


Front 242
klub Majestic, Bratislava
20.11.10.




Teenage Fanclub
SKC
07.11.10.




26. Beogradski Jazz Festival
Reut Regov R*Time
Jason Moran & Bandwagon
Magnus Lindgren

31.10.10.




26. Beogradski Jazz Festival
Sinne Eeg
Alice Russell

30.10.10.



 

set lista

A Place To Hide
Holy Ghost
To Lose My Life
Bigger Than Us
Peace & Quiet
Bad Love
E.S.T.
From The Stars
Streetlights
Strangers
Unfinished Business


Farewell To The Fairground
Power & Glory
Death